10 ml enjektör, üç parçadan oluşmaktadır. İhtiyaç durumuna göre iğneli veya iğnesiz kullanımı tercih edilebilir ve her iki kullanıma da uygundur. Medikal özelikte hammadde ile üretilen enjektör, EO sterilizasyon işlemlerinden geçmiştir ve güvenle kullanabilirsiniz. 10 ml enjektör, Ürünün kendisi medikal kağıt ve şeffaf filmden oluşan blister ambalaj ile kaplıdır. Enjektörlerin tamamı sızdırmazlık konusunda garanti sunmaktadır. İğne uçlarının hepsi lazer kesim ile üretilmiştir ve en önemlisi paslanmaz çelikten imal işlemleri yapılmıştır.
10 luk enjektör kaç cc ?
10 luk enjektör kaç cc enjektör alınırken çok merak edilen ve karıştırılan bir ölçü çevirmesidir. 10 santimetre küp (cm³, cc) = 10 mili litre (mL) eşitliği ile bu durum açıklanabilir. Kısacası 10’luk enjektör, 10 cc’ye aynı zamanda da 10 mL’ye eşittir. Hepsinin ölçü birimi 10’dur. Kısacası 10 ml enjektör 10 cc enjektöre eşittir.
Enjektör çeşitleri nelerdir ?
Enjektör çeşitleri nelerdir başlığının bütün çeşitleri aşağıda sıralanmıştır. Kullanım amaçlarına göre, renklerine göre, iğne kalınlıklarına göre, mL veya cc ölçülerine göre birçok enjektör çeşidi vardır. İsimlerine göre beşe ayrılmaktadırlar.
Güvenli Enjektörler: Dünya çapında her 30 saniyede bir iğne batması kazalarının söz konusu olduğu bilinmektedir. Bu kazaların neticesinde ise sağlık personelleri kan yolu ile geçen yani bulaşan virüslere maruz kalabilmekte ve hatta böyle durumlardan dolayı ölen sağlık çalışanları da olduğu bilinmektedir. Bu risk ise emniyetli yani kullanım işlemi tamamlandıktan sonra iğneyi içine geri alabilen güvenli enjektör diye bilinen enjektörler ile önlenebilir. Bu enjektörlerin diğer bir önemli güvenlik unsuru ise fiziksel olarak ikinci kez kullanılmaması için iğneyi kilitleme özelliği söz konusudur.
İğnesi Kaybolan Enjektör (Vanıshpoınt): İğne, enjeksiyon işleminin sonuna gelince ve kasın içinde iken, pistonun sonuna kadar bastırılma işlemiyle birlikte sahip olduğu yaylı mekanizma sayesinde enjektörün içine otomatik olarak çekilir. Enjektörün sahip olduğu güvenli geri çekme mekanizması pistonun içinde yer almaktadır ve tek el ile kullanılabilir. Bu mekanizma sayesinde iğne batmasına bağlı yaralanma riskini sıfıra indirilir. İğne enjektörde sabittir ve enjektörün iğnesi değiştirilemez. Enjeksiyon işlemi esnasında iğne, silindir şekilli pistonun içine, piston da haznenin içine gömüldüğü ve geri çıkartılamadığı içim atık bölgelerinde de üst düzey güvenlik sağlar. Aynı zamanda bütün bu fonksiyonlarından dolayı tıbbi atık kutularında çok daha az yer kaplar ve böyle tıbbi atık maliyetini üçte iki oranında azaltır.
Pistonu Kırılan Enjektör: İğne, enjeksiyon işlemi bitince ve hala kas içinde iken, pistona tam bastırılarak ve bu işlemin ardında bir tıklama sesi duyulduğu zaman iğne hastadan çıkarılır. Tıklama sesi, emniyet mekanizmasının başlangıcı anlamına gelmektedir. Piston, sonuna kadar tamamen geri çekilir ve ardından kırılır. (bastır çek kır / push pull snap) İğnenin mevcut koruyucu kapağı ise ajutaja ters bir biçimde takılır. Piston geri çekilme işlemi sırasında iğne, haznenin içine doğru girer ve ardından pistonun kırılan parçası ise hazneyi kilitlemeyi sağlar. İğne, sabit değildir ve gerektiği durumlarda değiştirilebilir. Enjektörün emniyet mekanizmasını olması gerektiği zamandan önce aktifleştirmemek için ilaç çekilme işleminden önce piston, kesinlikle sonuna kadar itilmelidir.
Pistonu Döndürülen (Rotate) Enjektör: Enjeksiyon işleminin bitmesinin ardından piston, tıklama sesi duyulduğu ana kadar saat yönünde yaklaşık olarak 300 derece döndürülüp daha sonra geriye çekilir. Bu işlem sırasında iğne, haznenin içine doğru girer. Piston ileri doğru bastırıldığı zaman iğne, hazne içinde bükülmüş bir vaziyette kalır.
Klipsli (Surguard) Enjektör: İğnenin köküne yerleştirilmiş bir kilit vardır. Bu kilite güvenlik kalkanı ismi de verilmektedir. Kilitleme mekanizmasının üstüne doğru tıklama sesi duyulduğu ana kadar bastırılır. Tek el ile uygulanabilir.
Ayrıca Boyun fıtığı konusunda da bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz. Yada Kelebek seti hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Enjektör nedir ?
Enjektör nedir genel olarak havayı veya sıvıları, emmeye yahut itmeye yarayan küçük bir pompadır. Tıpta, bir doku veya boşluğa basınçlı sıvı doldurmaya enjeksiyon işlemi denmektedir. Enjeksiyon işleminin yapılmasını sağlayan aletlere enjektör ismi verilir. Yani enjeksiyon olayını gerçekleştiren bir alettir. Enejektörün silindir biçiminde bir gövdesi, içinde gidip gelebilen bir pistonu, ucunda nikal, çelik veya platinden yapılmış bir musluğu vardır ve onun da ucuna iğne takılır. Enjektörde en önemli husus sterilize olmasıdır ve 10 ml enjektör oldukça güvenilir sterilirlikte bir üründür.